Wie ben ik

jhon23
 
Mijn naam is Jhon van den Driesche, 53 jaar. Woonachtig in het historische Vlaardingen.
Begonnen als automonteur (waar geen brood in te verdienen was) Mijn hele carrière in het mensenwerk actief waarvan de laatste 15 jaar als maatschappelijk werker in de psychosociale hulpverlening. In mijn privé sinds 15 jaar actief in het mannenwerk waarvan 11 jaar als kerngroeplid van Compadres en deels vanuit mijn eigen praktijk.
Daar ben ik voor het eerst met het bespelen van natuurdrums in contact gekomen. (Djembé en Sjamaandrum) Al snel volgde ik een workshop van Jack Vonk om mijn eigen sjamaandrum te bouwen en had ik een Djembé ketel zonder vel aangeschaft die ik bij Jack thuis van een nieuw geitevel ging voorzien. Daar volgden er snel meer die ik zelfstandig thuis ging “bespannen”.
pict2184
Al jaren neem ik altijd mijn drums  mee om daar waar mogelijk, of nodig, zelfs gevraagd de activiteiten zoals vuurlopen en diverse workshops aan te vullen of op te luisteren met een warme dreun, soms melodisch, soms een heartbeat. Aansluitend op de energie komt het altijd goed. De meesten die djembé les hebben gehad kennen de originele ritme’s zoals de Makru of de Yankadi. Die heb ik mezelf ook aangeleerd waarna ik mij meer ben gaan ontwikkelen in het spelen op “het contact met de energie in het hier en nu” waarop ik reageer. ook “gewoon” pretspelen. Het voegt zoveel toe.
 
Het idee voor het geven van een workshop “bouw je eigen drum” is spontaan ontstaan toen ik op de kunstwei in Zeeland aanwezig was met een zelfgemaakt moederdrum. De vraag “kan jij dat, zo’n drum maken?” veranderde snel in een “wil ik ook!”  Van meerdere mensen…
 

(met dank aan meester Jack Vonk, Cindy Molle en Jeroen Kruk)